Ugrás a fő tartalomra

1211 Budapest, Tanműhely köz 7.


+36-1-58-58-050

Széchenyi 2020

Projektek


Budapesti Komplex Szakképzési Centrum komplex fejlesztése

Kedvezményezett neve: Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

Projekt címe: Budapesti Komplex Szakképzési Centrum komplex fejlesztése

A projekt azonosító száma: RRF-2.2.2-23-2023-00005

Támogatás összege: 7.707.146.737 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tartalma:

A projekt fő célkitűzése a Budapesti Komplex SZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum épületének átfogó infrastrukturális és energiahatékonysági korszerűsítése és bővítése, a 21. század kihívásainak megfelelő, minőségi szakmai oktatást lehetővé tevő vonzó tanulási környezet létrehozása.

A projekt részét képezi a meglévő iskolaépület felújításán túl, egy összesen körülbelül 2000 m2-es hasznos alapterületű bővítés megvalósítása. Az előkészítési szakaszban készülő tervek szerint valósulnak meg a projekt során az épület felújításához és bővítéséhez kapcsolódó építési és energetikai felújítási és bővítési beruházások. A fejlesztés megvalósítása során a kornak megfelelő, valamint jövőbe mutató alternatív megoldások alkalmazása tervezett – legmegfelelőbb fűtési-, hűtési- és szellőztetési rendszer kialakítása –, a gazdaságossági szempontok figyelembevételével. Az épületvillamossági rendszer megújuló energiaforrásokat hasznosító technológiák – napelem/napkollektor alkalmazása – kiépítésével valósul meg.

Az épület felújítása, bővítése során kerül kialakításra az intézmény új aulája, egy körülbelül 120 fő befogadására alkalmas előadó terem, látványkonyhával felszerelve, továbbá 7 db tanműhely, a tanműhelyekhez kapcsolódó oktatási helyiségek, iskolai étkezést is biztosító étterem, valamint szociális és egyéb kiszolgáló helyiségek.

A felújítással és bővítéssel párhuzamosan valósulnak meg a projektből tervezett eszközbeszerzések, melyek során a tanműhelyek felszerelését célzó gépek, bútorok, illetve oktatástechnológiai, hálózati eszközök, a tornaterem, tantermek, valamint egyéb helyiségek bútorai kerülnek beszerzésre, elhelyezésre, beépítésre az iskolában.

A projekt megvalósítása során a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum együttműködik különböző szakmai intézményekkel, szervezetekkel.

A projekt keretében megvalósuló fejlesztések lehetővé teszik, hogy az épület üzemeltetési költségei jelentősen csökkenjenek, az iskola képes legyen alkalmazkodni a munkaerőpiac által támasztott gyorsan változó gazdasági igényekhez, továbbá növekedjen a képzésekben részt vevő tanulók száma és megfelelő gyakorlati kompetenciákkal, digitális képességekkel lépjenek a munkaerőpiacra.

A projekt megvalósítási ideje: 2023. július 01 – 2026. március 31.

A kapcsolódó Felhívás címe: RRF-2.2.2-23 21. századi szakképző intézményfejlesztési program

Projekt aloldala: RRF-2.2.2-23-2023-00005

 

Sajtóközlemények
Sajtómegjelenések
Nyitórendezvény
Építési beruházás, fejlesztésekKIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

   1211 Budapest, Tanműhely köz 7.

  • Telefon: +36-1-58-58-050

   E-mail: ugyfelszolgalat@bkszc.hu

   OM azonosító: 203032

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001774


  2024Budapesti Komplex Szakképzési Centrum