Hírek
SZC
Sikerek a 2022-es budapesti Bocuse d’Or Európa-bajnokságon
A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum hallgatói a 2022-es budapesti Bocuse d’Or Európa-bajnokságon
A 2016-os sikeres hazai rendezésű, Széll Tamás győzelmével végződő EB után nagy meglepetésre 2022-ben újra Magyarország kapta a jogot, hogy megrendezhesse a világ legelismertebb szakácsversenyének európai döntőjét. A versenyt és annak különböző kísérőrendezvényeit kizárólag a vendéglátásban tanuló diákok és oktatóik segítségével bonyolították le a szervezők, hisz az volt a cél, hogy 2016 után még több tanulónak és oktatónak legyen lehetősége az esemény közelében lenni, megtapasztalni annak hangulatát és a versenyzők bámulatos felkészültségét. Az ország minden részéből érkeztek a motivált diákok, több, mint 270 fő gyors ismerkedés után két napon keresztül óriási összhangban dolgozott együtt, és a végén együtt örültek a magyar csapat óriási sikerének. A Dalnoki Bence versenyző, Nyikos Patrik commis, és Széll Tamás coach összeállítású csapat az eredményhirdetésnél óriási meglepetésre a dobogó második fokára álhatott fel, ami Széll Tamás 2016-os Európa-bajnoki aranyérme után ismételten egy kimagasló eredmény. A BKSZC vendéglátós képzéssel foglalkozó iskolái, a Gundel Károly iskola és a Szamos Mátyás iskola szép számú hallgatóval és oktatóval képviseltette magát az eseményen, dolgoztak a nagy neveket felsorakoztató nemzetközi zsűrit kiszolgáló csapatban, de a versenyt követő gálavacsora lebonyolításából is kivették a részüket. A vendégtérben dolgozó diákok több hónapon keresztül készültek a verseny lebonyolításának látványos koreográfiájára, amit sikerült is maradéktalanul és sikeresen teljesíteniük. Felkészítőjük Tóth Gábor tanár úr, a BKSZC oktatója volt, aki immár 8 éve segíti a Magyar Bocuse d’Or Akadémiát a tanulók országos szintű kiválasztásával, felkészítésével, és a versenyen való közreműködésük irányításával. A tanulói visszajelzések nagyon pozitívak voltak, mindenki jól érezte magát a sok neves, médiából ismert szakember között, és nagyon szívesen vennének részt hasonló eseményeken újra, amennyiben lehetőségük adódna rá. Számtalan levél érkezett a szervezőkhöz, amelyben diákok arról számoltak be, hogy ez az esemény megváltoztatta a szakmáról alkotott elképzeléseiket és segített dönteni nekik abban, hogy milyen irányba folytassák tovább a pályafutásukat. Több - a konyhai munka iránt érdeklődő – BKSZC-s hallgatónak abban a szerencsében volt része, hogy a felkészülés folyamán dolgozhatott a magyar csapattal. Szakmailag nagyon építő jellegű lenne, ha a vendéglátást tanuló diákok még több ilyen és ehhez hasonló nemzetközi vagy magyar rendezvénynek lehetnének aktív résztvevői!
GALÉRIA
Bocuse d'Or



KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Megtisztelő elismerés!
Oktatói Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült Borsai Marietta
Harcos Róbert

Együtt a sulik! - zene, játék, díjeső
– ilyen volt a BKSZC Szülinapi Piknik
Harcos Róbert
Sikeresen szerepeltek tanulóink a Junior Skills fodrászverseny döntőjén
Az ország legtehetségesebb fodrásztanulói mérték össze tudásukat!
Harcos Róbert